Sałatka z łososiem i jajkiem sadzonym
My Little Food SafariRodzaj posiłku: lunchbox, sałatki
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: nabiał, jajka, cytrusy, nabiał krowi, ryba i owoce morza
Składniki:
łosoś wędzony na gorąco - 100 g
pomidorki koktajlowe - kilkanaście
rukola - 1 garść
sól morska ziołowa do smaku
pieprz kolorowy do smaku
jajo - 1 szt.
sól morska - do smaku
dressing:
jogurt naturalny - 100 g
sól morska ziołowa - do smaku
pieprz kolorowy - do smaku
skórka i łyżeczka soku z cytryny
Sposób przygotowania:
Na talerzach układamy rukolę. Polewamy ją dressingiem.
Układamy kawałki łososia i ćwiartki pomidorków koktajlowych.
Jajka smażymy na rozgrzanym oleju rzepakowym. Jaka lekko posypujemy solą.
Na każdej porcji układamy usmażone jajko. Sałatkę posypujemy świeżo mielonym kolorowym pieprzem. Podajmy od razu po przygotowaniu.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.