Sałatka z jajek i pieczarek
My Little Food SafariRodzaj posiłku: sałatki
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: jajka, cytrusy
Składniki:
małe pieczarki - 500 g
natka pietruszki - 1 pęk
szczypiorek - 1 pęk
majonez - 2 łyżki
pieprz kolorowy - do smaku
cytryna - trochę
do przybrania rukola i kilka marynowanych pieczarek - trochę
Sposób przygotowania:
Jajka kroimy w kostkę, dodajemy pokrojone pieczarki i sok, który powstał podczas gotowania. Dodajemy posiekany szczypiorek i natkę pietruszki. Solimy, pieprzymy. Dodajemy majonez. Mieszamy. Sałatkę przekładamy do salaterek. Posypujemy listkami rukoli. Przybieramy marynowanymi pieczarkami. Sałatkę można podawać od razu lub odstawić do wystudzenia, a następnie schłodzić w lodówce.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.