Romanesco z bułką tartą o smaku pepperoni
My Little Food SafariRodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, mięso, pszenica, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
sól morska - do smaku
bułka tarta - 1/2 szklanki
pepperoni - 150 g
rukola - trochę
dodatkowo:
pepperoni - 5-6 plastrów
Sposób przygotowania:
Bułkę tartą miksujemy pulsacyjnie z pepperoni. Bułkę przesypujemy na patelnię i ją rumienimy. Do bułki dodajemy 2-3 łyżki masła - bułka powinna mieć konsystencję podobną do mokrego piasku.
Plasterki salami rumienimy na suchej patelni.
Kalafiora wykładamy na półmisek, posypujemy rukolą, bułką tartą oraz podsmażonymi plasterkami pepperoni. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.