Duszone na parze polędwiczki z groszkiem cukrowym
My Little Food SafariRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: nabiał, mięso, strączkowe, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
kilka mini marchewek -
strączków groszku cukrowego - kilka
mini kolby kukurydzy - kilka
sól ziołowa - do smaku
pieprz kolorowy - do smaku
masło - 1 łyżeczka
ziemniaki - 2-3 szt.
mini marchewki - trochę
groszek cukrowy - trochę
czerwona cebula - 1 szt.
różyczki brokuła lub kalafiora romanesco - kilka
pomidorki koktajlowe - kilka
Sposób przygotowania:
Potrawę gotujemy na parze około 60 minut. Czas jest dłuższy niż podczas gotowania bezpośrednio na płycie parowaru. Jednak dzięki takiej metodzie mięso dusi się w stałej temperaturze w sosie własnym oraz aromacie warzyw. Mięso tak przygotowane zawsze wychodzi jednocześnie kruche, soczyste i pełne smaku.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.