![Karmazyn z maślanymi warzywami](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2022-03/16214-photo-main.jpg)
Karmazyn z maślanymi warzywami
![](/cache/a32x32/files/users/1963-avatar-1128085360.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: nabiał, nabiał krowi, ryba i owoce morza
Składniki:
sól ziołowa - do smaku
pieprz kolorowy - do smaku
warzywa:
topinambur - 500 g
mini marchewki - 250 g
czerwona cebula - 1 szt.
masło - 1 łyżka
sól morska ziołowa - do smaku
pieprz kolorowy - do smaku
natka pietruszki i lubczyk - trochę
Sposób przygotowania:
Skórę na filetach nacinamy w kilku miejscach. Na wierzchu warzyw układamy oprószone solą i pieprzem filety rybne skórą do góry. Wstawiamy do piecyka nagrzanego do 200°C z opcją grill. Pieczemy 3-4 minuty, aż mięso ryby ze szklistego stanie się białe.
Rybę podajemy razem z warzywami, z którymi się piekła oraz ulubioną surówką.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.