Duszone na parze roladki schabowe nadziewane groszkiem cukrowym
My Little Food SafariRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe
Zawiera: miody, nabiał, mięso, strączkowe, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
harrisa (pasta) - 1 łyżeczka
miód - 1 łyżka
białe wytrawne wino - 1 łyżka
sól morska - do smaku
pieprz kolorowy - do smaku
nadzienie:
mini marchewki - trochę
dodatki:
młode ziemniaki - 3-4 szt.
mała czerwona cebula - 1 szt.
masło - 1 łyżeczka
sól morska ziołowa - do smaku
Sposób przygotowania:
Plastry schabu nacinamy uważając by nie rozciąć do samego końca. Rozpłaszczamy i lekko rozbijamy dłonią. Marynujemy 15-20 minut w przygotowanej mieszance.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.