• Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... o stosowaniu kakao w okresie od IX wieku p.n.e do III wieku n.e świadczą stwierdzone pozostałości, występującej w kakao teobrominy, na ściankach glinianych naczyń codziennego użytku z tamtych lat
  • Czy wiesz, że... szczupłą sylwetkę będziesz zawdzięczać jabłku zjedzonemu na 30 minut przed posiłkiem. Jabłko to również świetna przekąska, gdy jesteś w ruchu.
  • Czy wiesz, że... makaron konjac (shirataki) ze względu na swój wygląd często nazywany bywa także białym wodospadem.
  • Czy wiesz, że... w tradycji Majów, mężczyzna podczas zaręczyn był zobowiązany obdarować wybrankę ziarnami kakao.
  • Czy wiesz, że... młode drzewa kakaowe potrzebują dużo cienia, dlatego sadzi się je między rzędami wyższych drzew, np. palm kokosowych i bananowych, które chronią przed intensywnym działaniem promieni słonecznych
  • Czy wiesz, że... nazwa Ashwaghanda pochodzi z języka sanskryckiego i jest połączeniem słowa „ashwa” (oznacza konia) i „gandha” (oznacza zapach). Nazwa wzięła się stąd, że świeży korzeń rośliny ma nieprzyjemny zapach przypominający zapach konia.
  • Czy wiesz, że... według japońskich wierzeń miłorząb japoński miał chronić przed pożarami. Legenda się ziściła w 1923 roku - po silnym trzęsieniu ziemi spłonęło prawie całe Tokio. Jako jeden z nielicznych budynków przetrwała świątynia - osłonięta wielkim miłorzębem, a ludzie w niej ukryci ocaleli
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński jak inne nagonasienne nie wydaje owoców, jednak wytwarza nasiona przypominające śliwki. Są pokryte mięsistą osnówką, której zapach przypomina woń zjełczałego masła
  • Czy wiesz, że... olejek eteryczny z ziela czystka lub wywar z czystka wykazują działanie odstraszające owady, w tym kleszcze. Polecany jest szczególnie osobom, które często spędzają czas w lasach i na łąkach.
  • Czy wiesz, że... acai rosną na palmach, zebrane w grona. Mają ogromną pestkę, która stanowi ok. 90% owocu, dlatego zazwyczaj w sklepie znajdziemy sam sproszkowany miąższ lub w postaci soku w butelce.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest moczopędna – pomaga w walce z obrzękami
  • Czy wiesz, że... kiedy masz zły humor, sięgnij po banana. Naukowcy twierdzą, że banany poprawiają humor i dowodzą, że jest to związane z wysoką zawartością tryptofanu – bardzo ważnego aminokwasu. Tryptofan ulega przemianie w serotoninę, neuroprzekaźnik zwany „hormonem szczęścia”, który odpowiada za pozytywne emocje, takie jak radość.
  • Czy wiesz, że... konjac wykorzystywany jest również w sektorze kosmetycznym i wellness do produkcji gąbek. Służą one do złuszczania skóry twarzy, poprawy mikrokrążenia i nadania skórze blasku. Świetnie sprawdzają się również do demakijażu.
  • Czy wiesz, że... ze względu na możliwe skażenie azotanami oraz kumulację metali ciężkich, rzodkiewkę najlepiej kupować w sklepach z żywnością ekologiczną.
  • Czy wiesz, że... oprócz wszystkim nam znanej kukurydzy o ziarnach żółtych w sprzedaży znaleźć możemy również kukurydzę niebieską! Swój intensywny kolor zawdzięcza wysokiemu stężeniu antocyjanów. Ma słodki, orzechowy smak i doskonale sprawdza się jako zdrowa przekąska, np. w postaci popcornu czy chrupek.
  • Czy wiesz, że... okład z tartych jabłek likwiduje opuchlizny i wspomaga regenerację skóry po poparzeniach słonecznych. Zetrzyj jabłka, nałóż na twarz i pozostaw na około 20 minut, a po tym czasie umyj twarz. Stan skóry powinien poprawić się w krótkim czasie (okład nie nadaje się dla osób uczulonych na jabłko).
  • Czy wiesz, że... pietruszka to jedno z warzyw, które niwelują znużenie i wspomagają koncentrację, wprawia w dobry nastrój i łagodzi stres, dlatego powinny o niej pamiętać osoby, które pracują na wysokich obrotach, pod presją czasu
  • Czy wiesz, że... z jednego drzewa uzyskuje się rocznie 0,5 – 2 kg ziarna, co daje około 350 kg z jednego hektara, a przy bardzo dobrych warunkach 1-1,5 t surowego ziarna w roku
  • Czy wiesz, że... nie należy mylić fasolki szparagowej ze szparagami. To dwie, zupełnie inne rośliny, należące do odmiennych rodzin. Niedojrzałe strąki fasolki szparagowej można spożywać na surowo, podobnie jak szparagi i stąd pochodzi jej nazwa.
  • Czy wiesz, że... jedna z wiodących na rynku firm herbacianych sprzedaje 200 milionów torebek herbaty ekspresowej tygodniowo. Papier użyty do ich produkcji mógłby pokryć 128 boisk piłkarskich. Na całym świecie zużywa się obecnie ponad 220 miliardów sztuk dwukomorowych torebek herbaty rocznie.
  • Czy wiesz, że... w Polsce przeciętne roczne spożycie kawy kształtuje się na poziomie ok. 3 kg na osobę
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest solidnym filarem kuchni francuskiej, zawiera się w tzw. „bouquet-garni” razem z liściem laurowym i tymiankiem
  • Czy wiesz, że... banany są radioaktywne, ale spokojnie… za promieniotwórczość bananów odpowiada jeden z izotopów potasu. Nie należy się jednak tym przejmować, ponieważ żeby uzyskać jakiekolwiek minimalne efekty choroby popromiennej, trzeba byłoby zjeść około 5 mln bananów naraz. To zjawisko tzw. naturalnej promieniotwórczości i spożywanie bananów nie wpływa negatywnie na nasze zdrowie. Oprócz bananów, podobne właściwości wykazują również orzechy brazylijskie, awokado, czerwona fasola, marchew.
  • Czy wiesz, że... młode liście rzodkiewki są jadalne i smaczne. Zawierają witaminę C, oczyszczają i wspomagają trawienie. Stanowią genialny dodatek do zup, koktajli, czy zapiekanek. Świetnie sprawdzą się jako farsz do wytrawnych babeczek czy baza do pesto. Mogą być też smacznym i atrakcyjnym zamiennikiem dla szpinaku czy jarmużu.
  • Czy wiesz, że... dawniej ziarno kakaowe wykorzystywano jako środek płatniczy i wskazuje się, że była to pierwsza waluta, którą podrabiano poprzez wsypywanie grudek ziemi do łuski po usunięciu jądra z zarodkiem
  • Czy wiesz, że... największe, ekologiczne plantacje kawy znajdują się w Brazylii, Kolumbii, Peru, Meksyku (ok. 60% powierzchni upraw światowych) oraz w Afryce (ok. 30% powierzchni - głównie w Etiopii)
  • Czy wiesz, że... w Chinach nasiona miłorzębu japońskiego są uważane za przysmak, a z osnówki wytwarza się mydło
  • Czy wiesz, że... po spożyciu szparagów u średnio 40-50% osób pojawia się nieprzyjemny zapach moczu. Zjawisko to spowodowane jest związkami siarki występującymi naturalnie w szparagach. Co ciekawe, jedynie 10% nadwrażliwych węchowo osób jest w stanie poczuć tą nieprzyjemną woń.
  • Czy wiesz, że... szacuje się, że rocznie spożywa się ponad 8 milionów ton kawy, natomiast w ciągu dnia wypija się 2 miliardy filiżanek tego naparu na całym świecie
  • Czy wiesz, że... 1 pęczek natki zaspokoi dzienne zapotrzebowanie na witaminę C
  • Czy wiesz, że... nasiona szczypiorku przechowywane w temperaturze -20 st. C mogą kiełkować nawet po 6 latach.
  • Czy wiesz, że... wszystkie jabłka ciemnieją po przekrojeniu, ale tempo tego procesu różni się w zależności od odmiany. Aby zapobiec reakcjom enzymatycznego brązowienia, skrop owoc sokiem z cytryny albo posyp cukrem.
  • Czy wiesz, że... herbatkę z czystka mogą pić dzieci już od trzeciego miesiąca życia. Wzmacnia odporność i nie powoduje skutków ubocznych. Można ja wprowadzić jako drugą lub trzecią herbatkę w diecie dziecka.
  • Czy wiesz, że... inne nazwy, pod którymi występuje roślina konjac to słoniowa bulwa, wężowa palma, diabli język, trupi kwiat czy lilia voodoo.
  • Czy wiesz, że... szparagi zawierają dużo puryn, które mogą powodować gromadzenie się kwasu moczowego w organizmie. Nie powinny ich spożywać osoby cierpiące na dnę moczanową i kamienie nerkowe.
  • Czy wiesz, że... w dobie walki z zalewającym nas plastikiem powstają wielorazowe naczynia ze skrobi kukurydzianej takie jak kubki, talerzyki, miseczki, pojemniki na lunch, a także sztućce i słomki. Mimo tego, że wyglądają jak plastikowe, rozkładają się w glebie lub kompoście od 1 roku do 3 lat! Plastik do pełnego rozłożenia potrzebuje aż 450 lat i zmienia się w drobne cząsteczki plastyku! Poza tym naczynia z kukurydzy są bezpieczne, wolne od BPA, ftalanów czy PCV.
  • Czy wiesz, że... aby dłużej cieszyć się świeżością rzodkiewek należy przechowywać je w naczyniu wypełnionym wodą tak, aby niewielka część korzeni rzodkiewki była w niej zanurzona. Innym sposobem na przedłużenie świeżości jest odcięcie liści i umieszczenie rzodkiewek na wilgotnej ściereczce w szczelnie zamkniętym pojemniku
  • Czy wiesz, że... im większy i cięższy grejpfrut żółty, tym jest bardziej soczysty. Ponadto powinien mieć spłaszczone końce, ponieważ grejpfruty z końcami wydłużonymi mają zazwyczaj grubą skórę i mało soku. Końcówki nie powinny być miękkie ani zazielenione. Grejpfruty możesz przechowywać nawet do dwóch tygodni w temperaturze pokojowej. Gdy chcesz przechować je dłużej umieść w najcieplejszym miejscu lodówki. Jeśli przeszkadza ci gorzki smak grejpfruta spróbuj zjeść go z cynamonem.
  • Czy wiesz, że... intensywny, owocowy zapach przy ogonku mango świadczy, że owoc jest dojrzały. „Afrykańskie mango” znane jako środek na odchudzanie to nie mango! Nazwa wzięła się stąd, że roślina Irvingia gabonensis pochodzi z Afryki, a jej owoce wyglądem przypominają mango. Na świecie jest blisko 1000 odmian mango.
  • Czy wiesz, że... natka jest niskokaloryczna, 1 pęczek dostarcza 25 kcal
  • Czy wiesz, że... neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... szparagi można jeść także na surowo, należy jedynie usunąć zdrewniałe końce ich łodyg.
  • Czy wiesz, że... kwiaty szczypiorku są jadalne! Mają cebulowo-czosnkowy smak i mogą pełnić funkcję dekoracyjną w sałatkach, kanapkach, makaronach, jajecznicy, pastach twarogowych, sosach, dipach czy daniach mięsnych.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... picie naparów z czystka może hamować postęp boreliozy i namnażanie się bakterii odpowiedzialnych za tę chorobę.
  • Czy wiesz, że... masa 1000 sztuk suchych nasion grochu siewnego łuskowego waha się od 120 do 350 gramów, a zdolność do kiełkowania zachowują przez 5-7 lat.
  • Czy wiesz, że... kakao wykorzystywano głównie do sporządzania gorzkiego napoju xocolatl (ziarna poddane fermentacji i prażeniu mieszano z wodą, miodem, mączką kukurydzianą oraz chilli)
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński podobnie jak sosna czy świerk jest przedstawicielem roślin nagonasiennych, jednak wyjątkowo nie wykształcił on szpilek, a duże spłaszczone liście, które żółkną i opadają na zimę
Jesteś tu:Strona głównaPrzepisyBoczek rolowany czosnkowo - ziołowy
Zaawansowana wyszukiwarka przepisów
- wybierz -
  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
  • 0
  • 15
  • 30
  • 45
  • 60
  • 75
  • 90
  • 105
  • 120
  • 135
  • 150
  • 165
  • 180
  • 195
  • 210
Boczek rolowany czosnkowo - ziołowy

Boczek rolowany czosnkowo - ziołowy

My Little Food Safari

Rodzaj posiłku: danie główne, śniadanie

Specjalne: gotuj w stylu eko

Użyte składniki: bezglutenowe

Zawiera: mięso, wieprzowina

9 osób lubi to
13 zobacz komentarze

Warto wiedzieć:

60 min 1 porcja

Składniki:

boczek, płat bez skóry i żeber - 3 kg
sól - do smaku
pieprz młotkowany - do smaku
zmielone ziele angielskie - trochę
zmielony liść laurowy - trochę
kminek - do smaku
drobno posiekany czosnek lub czosnek granulowany trochę
majeranek - do smaku
suszona natka pietruszki - trochę
suszony koperek - trochę
suszony szczypiorek - trochę
młotkowane ziarna kolendry trochę

Sposób przygotowania:

KROK 1:  Przyprawy rozcieramy ze sobą w moździerzu. Mieszanką przypraw nacieramy dokładnie z obu stron płat mięsa.

Mięso zwijamy w roladę, obwiązujemy sznurkiem, a następnie przekładamy do siatki. Mięso odkładamy w chłodne miejsce na 8 godzin.

Boczek wstawiamy do pieca nagrzanego do 200 stopni C i pieczemy przez 45 minut następnie temperaturę zmniejszamy do 150 stopni C i pieczemy jeszcze przez 2 godziny. Po 2 godzinach mięso odkrywamy, temperaturę zwiększamy do 200 stopni i pieczemy, aż mięso ładnie się przyrumieni.
Gdy mięso jest jeszcze ciepłe, ostrożnie zdejmujemy siatkę z mięsa, ale sznurek zostawiamy. Sznurek zdejmujemy dopiero po wystudzeniu i zastygnięciu mięsa.
Mięso można podawać zarówno na gorąco jak i na zimno w formie wędliny.
9 osób lubi to Zgłoś błędy w przepisie
Spodobał Ci się ten przepis? Podziel się nim i zgarnij punkty!

Eko-produkty do wykorzystania w przepisie

  • PIEPRZ CZARNY ZIARNISTY DEMETER BIO 50 g - LEBENSBAUM

    Więcej o produkcie na stronie

    PIEPRZ CZARNY ZIARNISTY DEMETER BIO 50 g - LEBENSBAUM

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • MAJERANEK BIO 15 g - DARY NATURY

    Więcej o produkcie na stronie

    MAJERANEK BIO 15 g - DARY NATURY

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • SÓL MORSKA DROBNO MIELONA 1 kg - CRYSTALLINE PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    SÓL MORSKA DROBNO MIELONA 1 kg - CRYSTALLINE PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • NATKA PIETRUSZKI SUSZONA BIO 20 g - DARY NATURY

    Więcej o produkcie na stronie

    NATKA PIETRUSZKI SUSZONA BIO 20 g - DARY NATURY

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • CZOSNEK ŚWIEŻY BIO (około 0,20 kg)

    Więcej o produkcie na stronie

    CZOSNEK ŚWIEŻY BIO (około 0,20 kg)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • KMIN RZYMSKI MIELONY BIO 30 g – DARY NATURY

    Więcej o produkcie na stronie

    KMIN RZYMSKI MIELONY BIO 30 g – DARY NATURY

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • KOPEREK SUSZONY BIO 30 g - DARY NATURY

    Więcej o produkcie na stronie

    KOPEREK SUSZONY BIO 30 g - DARY NATURY

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • LIŚĆ LAUROWY BIO 10 g - DARY NATURY

    Więcej o produkcie na stronie

    LIŚĆ LAUROWY BIO 10 g - DARY NATURY

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • ZIELE ANGIELSKIE BIO 50 g - DARY NATURY

    Więcej o produkcie na stronie

    ZIELE ANGIELSKIE BIO 50 g - DARY NATURY

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • CEBULA ZE SZCZYPIORKIEM BIO (POLSKA) (około 70 g)

    Więcej o produkcie na stronie

    CEBULA ZE SZCZYPIORKIEM BIO (POLSKA) (około 70 g)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • BOCZEK SUROWY BIO (około 0,40 kg) - WASĄG (NA ZAMÓWIENIE)

    Więcej o produkcie na stronie

    BOCZEK SUROWY BIO (około 0,40 kg) - WASĄG (NA ZAMÓWIENIE)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • KOLENDRA ŚWIEŻA BIO (POLSKA) (około 50 g)

    Więcej o produkcie na stronie

    KOLENDRA ŚWIEŻA BIO (POLSKA) (około 50 g)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

Zobacz więcej produktów

Zobacz inne przepisy Użytkownika My Little Food Safari

  • Romanesco z bułką tartą o smaku pepperoni

     My Little Food Safari
  • Maślanka malinowa z borówkami, malinami i bazylią

     My Little Food Safari
  • Szyszki z ryżu preparowanego i masy krówkowej

     My Little Food Safari
  • Sałatka z czosnkiem niedźwiedzim

     My Little Food Safari
  • Karczochy z dipem śmietankowym

     My Little Food Safari
  • Karmazyn w aromatyzowanym maśle szałwiowo-cytrynowym

     My Little Food Safari
  • Słodkie kuleczki amarantusowe

     My Little Food Safari
  • Sałatka z sercami karczochów, grillowanym łososiem

     My Little Food Safari
  • Grillowana karkówka w glazurze na bazie dżemu z chili

     My Little Food Safari
  • Sałatka z kolorowych warzyw z łososiem i serkiem

     My Little Food Safari
  • Halloumi jak schabowy

     My Little Food Safari
  • Duszone na parze roladki schabowe nadziewane groszkiem cukrowym

     My Little Food Safari
  • Jajko przepiórcze w awokado

     My Little Food Safari
  • Krem z karczochów i ziemniaków

     My Little Food Safari
  • Bezchlebowe kanapki z pastą z makreli

     My Little Food Safari
  • Krążki kalmarowe w płatkach kukurydzianych

     My Little Food Safari
  • Surówka z kolorowego kalafiora

     My Little Food Safari
  • Dip z awokado, szpinaku i serka wiejskiego

     My Little Food Safari
  • Niezwykłe jajko sadzone

     My Little Food Safari
  • Panierowane smażone langustynki

     My Little Food Safari
  • Deserki jogurtowe z owocami leśnymi, miodem i orkiszem ekspandowanym

     My Little Food Safari
  • Butterfly Pea Tea - Klitoria ternateńska

     My Little Food Safari
  • Kolorowe roladki z wędzonego łososia

     My Little Food Safari
  • Sałatka jajeczna z sałatą i marynowanymi pieczarkami

     My Little Food Safari
  • Sałatka z łososiem, jajkami przepiórczymi, rzodkiewką, ogórkiem i rukolą

     My Little Food Safari
  • Rolada lodowa - 3 składnikowa

     My Little Food Safari
  • Plastry schabu w glazurze na bazie pasty Harissa

     My Little Food Safari
  • Krem ziemniaczano - porowy z łososiem

     My Little Food Safari
  • Karmazyn w chrupiące panierce z macy

     My Little Food Safari
  • Pizza z chorizo, owczym serem i warzywami

     My Little Food Safari
  • Cukier malinowy

     My Little Food Safari
  • Jajeczne roladki z łososiem i szpinakiem

     My Little Food Safari
  • Roladki z ogórka, wędzonego łososia i kremowego serka

     My Little Food Safari
  • Ruskie pierogi w ziołowym cieście

     My Little Food Safari
  • Polędwiczki wieprzowe nadziewane kiwi i jagodą inkaską

     My Little Food Safari
  • Sałatka z łososiem i jajkiem sadzonym

     My Little Food Safari
  • Polędwiczki z sarniny nadziewane kapustą kiszoną z imbirem

     My Little Food Safari
  • Sałatka z wędzonym tuńczykiem i tropikalnymi owocami

     My Little Food Safari
  • Pieczone łódeczki z dzikiego łososia

     My Little Food Safari
  • Żółtka peklowane w soli

     My Little Food Safari
  • Aromatyczna przyprawa ziołowa do mięs

     My Little Food Safari
  • Kiszony kalafior romanesco

     My Little Food Safari
  • Smoothie z kiwi

     My Little Food Safari
  • Chrupiące paluszki z karmazyna podane ze słodko - kwaśnym sosem śmietanowym

     My Little Food Safari
  • Surówka z czerwonej kapusty, mango i miechunki peruwiańskiej

     My Little Food Safari
  • Kremowa zupa z młodej cebulki i ziemniaków

     My Little Food Safari
  • Polędwiczki z sarniny nadziewane piaskowcami

     My Little Food Safari
  • Jajka przepiórcze w mięsnej otoczce

     My Little Food Safari
  • Pizza z ośmiorniczkami, kaparami i rukolą

     My Little Food Safari
  • Zupa z kimchi i halibutem

     My Little Food Safari
  • Sarnina w słoikach

     My Little Food Safari
  • Halibut pieczony na warzywach

     My Little Food Safari
  • Lody jogurtowo-owocowe

     My Little Food Safari
  • Sałatka z jajek i pieczarek

     My Little Food Safari
  • Dzwonka halibuta w glazurze z chili, sosu sojowego i soku z pomarańczy

     My Little Food Safari
  • Sałatka z radicchio rosso, mango, kiwi i awokado

     My Little Food Safari
  • Ekspresowe czekoladowe pralinki amarantusowe

     My Little Food Safari
  • Kapuśniak z kimchi i chorizo

     My Little Food Safari
  • Karmazyn z maślanymi warzywami

     My Little Food Safari
  • Zupa krem z łubinu

     My Little Food Safari
  • Prosta sałatka z wędzonym tuńczykiem i przepiórczymi jajkami

     My Little Food Safari
  • Kawa z tonikiem - espresso tonic

     My Little Food Safari
  • Cukier truskawkowy

     My Little Food Safari
  • Sałatka z groszkiem, awokado i jajkiem

     My Little Food Safari
  • Całkiem inny sposób na jajka sadzone

     My Little Food Safari
  • Ekspresowa pasta jajeczna

     My Little Food Safari
  • Carpaccio z macek ośmiornicy

     My Little Food Safari
  • Polędwiczki z sarniny nadziewane korniszonami

     My Little Food Safari
  • Maślany młody kalafior

     My Little Food Safari
  • Pesto z serc karczochów

     My Little Food Safari
  • Siekany tatar z sarniny

     My Little Food Safari
  • Pierś kurczaka marynowana w kwaśnej śmietanie

     My Little Food Safari
  • Kolorowe kanapki z łososiem i kremowym serkiem

     My Little Food Safari
  • Prosta zupa jarzynowa na rosole

     My Little Food Safari
  • Owocowa sałatka tropikalna

     My Little Food Safari
  • Chłodnik w wersji fusion

     My Little Food Safari
  • Carpaccio z owoców morza

     My Little Food Safari
  • Zupa z kolorowych słodkich papryk

     My Little Food Safari
  • Grillowane macki ośmiornicy na purée ziemniaczanym

     My Little Food Safari
  • Duszone na parze polędwiczki z groszkiem cukrowym

     My Little Food Safari
  • Grillowany camembert z sosem miodowym z chili

     My Little Food Safari
  • Kolorowe jajka przepiórcze z łososiem i szynką

     My Little Food Safari
  • Kremowy sos z nerkowców

     My Little Food Safari
  • Kurkowa zupa krem

     My Little Food Safari
  • Danie jednogarnkowe z sarniną, kaszą gryczaną

     My Little Food Safari
  • Anielskie ciasto

     My Little Food Safari
  • Polędwica z jelenia po królewsku

     My Little Food Safari
  • Kremowa zupa selerowa z łososiem

     My Little Food Safari
  • Marchewka a'la wędzony łosoś

     My Little Food Safari
  • Karczochy z sosem czosnkowo - imbirowym

     My Little Food Safari
  • Grillowane steki z kolorowego kalafiora

     My Little Food Safari
  • Selerowa zupa krem ze stekiem z tuńczyka

     My Little Food Safari
  • Pieczone dzwonka halibuta w glazurze z miso i mirin

     My Little Food Safari
  • Grillowany stek z tuńczyka na kolorowej sałatce

     My Little Food Safari
  • Ruskie pierogi grillowane w boczku

     My Little Food Safari
  • Roladka z piersi kurczaka

     My Little Food Safari
  • Pizza z boczniakami i szpinakiem

     My Little Food Safari
  • Jajka barwione czerwoną kapustą na niebiesko i fioletowo

     My Little Food Safari
  • Magiczna lemoniada

     My Little Food Safari
  • Karczochy z sosem holenderskim

     My Little Food Safari
  • Wędlina ze słoika z morelami

     My Little Food Safari
  • Karmazyn w śmietanie

     My Little Food Safari
  • Bukiecik z faszerowanych jajek przepiórczych

     My Little Food Safari
  • Sałatka warstwowa z pieczarkami, rukolą, groszkiem, rzodkiewką i jajkami przepiórczymi

     My Little Food Safari
  • Wędzony łosoś i przepiórcze jaja w kolorowej galarecie

     My Little Food Safari
  • Jajka przepiórcze z majonezową różą

     My Little Food Safari
  • Pieczona dorada z niby frytkami

     My Little Food Safari
  • Sok cytrusowy z imbirem i kurkumą

     My Little Food Safari
  • Pieczona makrela na sałatce z owoców tropikalnych

     My Little Food Safari
  • Karczochy z sosem jogurtowo-makowym

     My Little Food Safari
  • Raki gotowane na parze z białego wina

     My Little Food Safari
Zobacz więcej przepisów
Ika 1961
Ika 1961 powiedział/a:
Smakoszem takiej wędliny jest mój mąż♥♥♥
01.03.2022, godz. 11:15
My Little Food Safari
My Little Food Safari powiedział/a:
Bo dobry boczuś nie jest zły☺
01.03.2022, godz. 18:25
gosia56
gosia56 powiedział/a:
Piekny boczus
02.03.2022, godz. 12:09
My Little Food Safari
My Little Food Safari powiedział/a:
Dziękuję☺
02.03.2022, godz. 18:34
annaeko
annaeko powiedział/a:
smaczny boczwek
15.03.2022, godz. 17:37
My Little Food Safari
My Little Food Safari powiedział/a:
Boczek zawsze dobry jest☺
15.03.2022, godz. 21:10
paulina2157
paulina2157 powiedział/a:
Super
16.03.2022, godz. 15:13
My Little Food Safari
My Little Food Safari powiedział/a:
Dziękuję☺
16.03.2022, godz. 15:41
Nikita
Nikita powiedział/a:
Dobrze doprawiony, lubię taki od czasu do czasu upiec.
24.03.2022, godz. 08:39
My Little Food Safari
My Little Food Safari powiedział/a:
Ja też bardzo lubię wyraziste smaki☺
29.03.2022, godz. 10:12
opuncja123
opuncja123 powiedział/a:
apetyczny
06.06.2022, godz. 16:07
Ewelina K.
Ewelina K. powiedział/a:
Super
05.11.2022, godz. 10:42
Stokrotka
Stokrotka powiedział/a:
Pyszny
15.11.2022, godz. 10:19

Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.

Zaloguj się przez serwisy społecznościowe:

Zaloguj się do serwisu:

Nie masz jeszcze konta?

rejestruj mnie

Przepisy:
Polecane

Grillowany camembert z sosem miodowym z chili

Grillowany camembert z sosem miodowym z chili

My Little Food Safari
11 12 30 min
Pasztet z soczewicy z liściem laurowym

Pasztet z soczewicy z liściem laurowym

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
12 5 70 min
Babka ziemniaczana z surówką z jarmużu i jabłka

Babka ziemniaczana z surówką z jarmużu i jabłka

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
11 7 60 min
Awokado pieczone z jajkiem

Awokado pieczone z jajkiem

Paulina Jasińska
7 4 30 min
Zielony koktajl aloesowy

Zielony koktajl aloesowy

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
7 4 15 min
Szpinakowy omlet z pomidorem

Szpinakowy omlet z pomidorem

Awokadola
13 11 15 min
Malinowe sadzonki

Malinowe sadzonki

Aneta1
9 8 45 min
Niebieski sernik bez pieczenia - RAW VEGAN

Niebieski sernik bez pieczenia - RAW VEGAN

Barbara Strużyna
8 6 30 min
Wędzony łosoś i przepiórcze jaja w kolorowej galarecie

Wędzony łosoś i przepiórcze jaja w kolorowej galarecie

My Little Food Safari
10 12 30 min
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).