![Jajka barwione czerwoną kapustą na niebiesko i fioletowo](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2022-03/16276-photo-main.jpg)
Jajka barwione czerwoną kapustą na niebiesko i fioletowo
![](/cache/a32x32/files/users/1963-avatar-1128085360.jpg)
Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: jajka, cytrusy
Składniki:
czerwona kapusta - kawałek
Dodatkowe informacje:
Poszatkowane liście czerwonej kapusty mogą służyć jako naturalny barwnik do jajek. Dzięki nim zachowamy naturalny smak jajek oraz możemy zabarwić jajka na niebiesko lub fioletowo.Sposób przygotowania:
W ten prosty sposób uzyskujemy naturalnie zabarwione jajka, które ślicznie się prezentują. Takie jajka możemy użyć do przygotowania innych ciekawych dań.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.