![Polędwica z jelenia po królewsku](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2022-02/16191-photo-main.jpg)
Polędwica z jelenia po królewsku
![](/cache/a32x32/files/users/1963-avatar-1128085360.jpg)
Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: mięso
Składniki:
liście laurowe - 10 g
marynata:
olej rzepakowy - 3 łyżki
musztarda Dijon - 2 łyżki
sól morska - 1 łyżka
młotkowany pieprz kolorowy - 1 łyżka
roztarte ziarna jałowca - 1 łyżka
suszone zioła (bazylia, tymianek i estragon) - 1 łyżka
kardamon (bez łuski) - 7-10 szt.
Sposób przygotowania:
Mięso gotujemy nie wyjmując z worka w parowarze lub w garnku z nasadką do gotowania na parze przez 30-40 minut. Mięso studzimy. Wystudzone przekładamy do lodówki, aby zastygło.
Worek z mięsem rozcinamy, odlewamy sos (możemy użyć go jako bazę do zup lub sosu). Mięso kroimy w cieniutkie plasterki.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.