Kremowa zupa z młodej cebulki i ziemniaków
My Little Food SafariRodzaj posiłku: zupa
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: nabiał, mięso, nabiał krowi
Składniki:
młode ziemniaki - 500 g
masło - 1 łyżka
kwaśna wiejska śmietana - 200 ml
sól morska - do smaku
pieprz kolorowy - do smaku
ziela angielskie - 2 szt.
macis (kwiat muszkatu) - szt.
do podania:
grillowane małe kapelusze boczniaków kilka
szczypiorek trochę
na każdą porcję po 2 plastry boczku
Sposób przygotowania:
Na grillu elektrycznym lub patelni grillowej grillujemy boczniaki, na koniec je lekko solimy.
Boczek również grillujemy, aż równomiernie się zrumieni. Plastry boczku układamy na ręcznik papierowy, żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Każdą porcję zupy posypujemy szczypiorkiem i układamy kilka kapeluszy boczniaków. Na brzegu miski układamy dwa chipsy z boczku.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.