![Grillowana karkówka w glazurze na bazie dżemu z chili](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2022-03/16238-photo-main.jpg)
Grillowana karkówka w glazurze na bazie dżemu z chili
![](/cache/a32x32/files/users/1963-avatar-1128085360.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne, z grilla
Specjalne: gotuj w stylu eko
Zawiera: mięso, wieprzowina
Składniki:
glazura:
dżem z chili - 2 łyżki
olej - 1 łyżka
sól morska - do smaku
pieprz kolorowy - do smaku
Sposób przygotowania:
Mięso układamy na rozgrzaną płytę grillową i grillujemy po 2-3 minuty z każdej strony. Usmażone na grillu mięso smarujemy pozostałą marynatą.
Tak przygotowane mięso proponuję podać z purée ziemniaczanym i ulubioną surówką.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.