Sałatka z groszkiem, awokado i jajkiem
My Little Food SafariRodzaj posiłku: sałatki
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: miody, jajka, strączkowe, cytrusy
Składniki:
sałata masłowa - najlepsze do tej sałatki są młode jędrne listki kilka listków
rukola - garść
awokado - 1 szt.
mała czerwona cebula - 1 szt.
jajka ugotowane na twardo - 4 szt.
sok z cytryny trochę
musztarda francuska - 1 łyżeczka
miód - 1 łyżeczka
olej rzepakowy - 2 łyżki
sól morska - do smaku
pieprz kolorowy - do smaku
Sposób przygotowania:
Do salaterki przekładamy listki sałaty i rukoli, wsypujemy groszek, układamy pokrojone awokado i kawałki jajek. Sałatkę posypujemy cienko pokrojoną cebulą. Skrapiamy sokiem z cytryny - szczególnie awokado, żeby nie ściemniało.
Składniki sosu mieszamy ze sobą. Sosem skrapiamy sałatkę. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.