![Krem ziemniaczano - porowy z łososiem](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2022-02/16131-photo-main.jpg)
Krem ziemniaczano - porowy z łososiem
![](/cache/a32x32/files/users/1963-avatar-1128085360.jpg)
Rodzaj posiłku: zupa
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: gluten, nabiał, żyto, nabiał krowi, ryba i owoce morza
Składniki:
młode ziemniaki - 500 g
biała część pora - 1 szt.
sól morska - do smaku
roztarte ziele angielskie - trochę
świeży liść laurowy - kilka
kwaśna wiejska śmietana - 200 ml
dodatki:
łosoś - 100 g
papryka czerwona i zielona kawałek
pumpernikla kawałek
Sposób przygotowania:
Do zupy dodajemy śmietanę i gałkę muszkatołową. Doprowadzamy do zagotowania.
Kawałki papryki lekko grillujemy powinna tylko zrobić się gorąca. Paprykę kroimy w cienkie plasterki. Rybę oprószamy kolorowym pieprzem i solą morską. Grillujemy.
Zupę podajemy z kawałkiem grillowanej ryby, paseczkami kolorowej papryki i kosteczkami pumpernikla.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.