Kiszony kalafior romanesco
My Little Food SafariRodzaj posiłku: przetwory
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Składniki:
fenkuł - 2-3 plastry
ząbek czosnku - 2-3 ząbki
papryczka chili - 1 szt.
imbiru kawałek
liście laurowe - 1-2 szt.
ziela angielskie - 2-3 szt.
kozieradka - 1/2 łyżeczki
kolorowy pieprz - 1/2 łyżeczki
ziarna kolendry - 1/2 łyżeczki
zalewa:
łyżka soli morskiej na litr filtrowanej wody
Sposób przygotowania:
Porada: Ja nie mam piwniczki ani spiżarni, więc przygotowuję kiszonki na bieżąco. Jeśli chcecie taki kalafior na zimę należy od razu zakręcić słoiki i po dwóch dniach w temperaturze pokojowej przenieść do piwnicy/spiżarni by spokojnie się zakisił.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.