![Kiszony kalafior romanesco](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2022-02/16109-photo-main.jpg)
Kiszony kalafior romanesco
![](/cache/a32x32/files/users/1963-avatar-1128085360.jpg)
Rodzaj posiłku: przetwory
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Składniki:
fenkuł - 2-3 plastry
ząbek czosnku - 2-3 ząbki
papryczka chili - 1 szt.
imbiru kawałek
liście laurowe - 1-2 szt.
ziela angielskie - 2-3 szt.
kozieradka - 1/2 łyżeczki
kolorowy pieprz - 1/2 łyżeczki
ziarna kolendry - 1/2 łyżeczki
zalewa:
łyżka soli morskiej na litr filtrowanej wody
Sposób przygotowania:
Porada: Ja nie mam piwniczki ani spiżarni, więc przygotowuję kiszonki na bieżąco. Jeśli chcecie taki kalafior na zimę należy od razu zakręcić słoiki i po dwóch dniach w temperaturze pokojowej przenieść do piwnicy/spiżarni by spokojnie się zakisił.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.