Grillowany camembert z sosem miodowym z chili
My Little Food SafariRodzaj posiłku: z grilla
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, nabiał krowi
Składniki:
sos miodowy:
miód - 1 łyżeczka
zmiksowane chili - 1/2 łyżeczki
sól morska - do smaku
liść sałaty lodowej
listki rukoli - kilka
jeżyn i malin mogą być mrożone - kilka
Sposób przygotowania:
Serki przez chwilę grillujemy. Ja sprawdzam lekko naciskając palcem, czy serek jest już płynny w środku.
Miód mieszam ze zmiksowanym chili i solą.
Gorący serek układamy na sałatce. Camembert smarujemy sosem miodowym.
Porada: Ja akurat użyłam mrożonych leśnych, malin i jeżyn. Jeśli też używacie mrożonych owoców - nie rozmrażajcie ich wcześniej. Wystarczy, że trochę się rozmrożą podczas grillowania serka. Zimne owoce, będą ciekawym kontrastem dla gorącego i płynnego wnętrza camemberta.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.