Polędwiczki wieprzowe nadziewane kiwi i jagodą inkaską
My Little Food SafariRodzaj posiłku: danie główne
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: mięso, wieprzowina
Składniki:
kiwi - 1-2 szt.
miechunki peruwiańskie - 10 szt.
sól morska - do smaku
miód - do smaku
pasta Harrisa - 1 łyżeczka
szalotki - 3-4 szt.
Sposób przygotowania:
Polędwiczki oprószamy solą, pieprzem, polewamy miodem. Nacieramy Harrisą. Aby polędwiczki nie straciły kształtu, obwiązujemy je nicią kuchenną lub wkładamy do siatki wędliniarskiej. Polędwiczki układamy w naczyniu żaroodpornym. Obok polędwiczek układamy nieobrane szalotki pokrojone na pół, dzięki temu polędwiczki nabiorą smaku i ładnego koloru. Naczynie przykrywamy.
Naczynie ustawiamy w parowarze. Gotujemy na parze około 45 minut.
Tak przygotowując mięso nie musimy go pilnować, czekamy, aż timer da nam znać, że mięso jest gotowe. Dodatkowo tak przygotowane polędwiczki zawsze wychodzą idealnie kruche i soczyste.
Mięso podajemy z ulubionymi dodatkami.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.