Pieczona makrela na sałatce z owoców tropikalnych
My Little Food SafariRodzaj posiłku: danie główne
Użyte składniki: bezglutenowe, ryby i owoce morza
Zawiera: cytrusy, ryba i owoce morza
Składniki:
świeża makrela wypatroszona - 300 g
sól morska - do smaku
pieprz kolorowy - do smaku
cytryna - 1 szt.
sałatka:
rukola garść
kiwi - 1/2 szt.
pomarańcz - 1/2 szt.
mango - kawałek
marakuja - 1 szt.
czerwony pieprz - do smaku
natka pietruszki - trochę
Sposób przygotowania:
W czasie pieczenia ryb przygotowujemy sałatkę. Na talerzach układamy rukolę, na niej kawałki kiwi, mango i fileciki pomarańczy. Z resztek pomarańczy wyciskamy sok. Do soku z pomarańczy przez sitko przecieramy marakuję. Na sałatce układamy rybę. Całość posypujemy natką pietruszki i czerwonym pieprzem. Całość skrapiamy sokiem z pomarańczy i marakui. Do tak przygotowanej ryby podałam razowy kuskus.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.