![Pieczona makrela na sałatce z owoców tropikalnych](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2022-02/16148-photo-main.jpg)
Pieczona makrela na sałatce z owoców tropikalnych
![](/cache/a32x32/files/users/1963-avatar-1128085360.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Użyte składniki: bezglutenowe, ryby i owoce morza
Zawiera: cytrusy, ryba i owoce morza
Składniki:
świeża makrela wypatroszona - 300 g
sól morska - do smaku
pieprz kolorowy - do smaku
cytryna - 1 szt.
sałatka:
rukola garść
kiwi - 1/2 szt.
pomarańcz - 1/2 szt.
mango - kawałek
marakuja - 1 szt.
czerwony pieprz - do smaku
natka pietruszki - trochę
Sposób przygotowania:
W czasie pieczenia ryb przygotowujemy sałatkę. Na talerzach układamy rukolę, na niej kawałki kiwi, mango i fileciki pomarańczy. Z resztek pomarańczy wyciskamy sok. Do soku z pomarańczy przez sitko przecieramy marakuję. Na sałatce układamy rybę. Całość posypujemy natką pietruszki i czerwonym pieprzem. Całość skrapiamy sokiem z pomarańczy i marakui. Do tak przygotowanej ryby podałam razowy kuskus.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.