Polędwiczki z sarniny nadziewane korniszonami
My Little Food SafariRodzaj posiłku: danie główne
Zawiera: gluten, nabiał, mięso, soja, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
sól ziołowa - do smaku
pieprz kolorowy - do smaku
masło - 1 łyżka
semolina - 1 łyżka
liść laurowy - 1 szt.
roztarte ziarna ziela angielskiego - 2 szt.
roztarte ziarno jałowca - 1 szt.
bulion z sarniny lub warzywny - 150 ml
musztarda francuska - 1 łyżeczka
nadzienie:
korniszony - kilka
cebulki perłowe - kilka
grillowana marynowana papryka - kilka
Sposób przygotowania:
Podsmażamy na maśle ze wszystkich stron. Do podsmażonych polędwiczek wlewamy bulion i sos Worcestershire. Dokładamy liść laurowy, ziela angielskie oraz jałowiec. Dusimy pod przykryciem około 20-30 minut. W razie potrzeby jeśli sos wyparuje można podlać trochę wody lub bulionu. Pod koniec dodajemy musztardę.
Gotowe roladki podajemy lekko polane sosem spod duszenia oraz ulubionymi dodatkami.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.