Grillowane steki z kolorowego kalafiora
My Little Food SafariRodzaj posiłku: danie główne
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: gluten, soja, pszenica
Składniki:
żółty kalafior - 1 szt.
fioletowy kalafior - 1 szt.
olej rzepakowy - trochę
sól ziołowa - do smaku
pieprz ziołowy - do smaku
Dodatkowe informacje:
Steki z kalafiora mogą być podstawą wegetariańskiego obiadu lub dodatkiem do sosu mięsnego.Sposób przygotowania:
Następnie kalafiory kroimy na plastry o grubości około 3 cm. Na talerzu mieszamy olej z sosem Worcester oraz przyprawami. W mieszanką nacieramy plastry kalafiora.
Plastry kalafiora smażymy na patelni grillowej, grillu tradycyjnym lub grillu elektrycznym. Podajemy z ulubioną sałatką i purée ziemniaczanym z dodatkiem chrzanu.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.