![Grillowane steki z kolorowego kalafiora](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2022-02/16185-photo-main.jpg)
Grillowane steki z kolorowego kalafiora
![](/cache/a32x32/files/users/1963-avatar-1128085360.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: gluten, soja, pszenica
Składniki:
żółty kalafior - 1 szt.
fioletowy kalafior - 1 szt.
olej rzepakowy - trochę
sól ziołowa - do smaku
pieprz ziołowy - do smaku
Dodatkowe informacje:
Steki z kalafiora mogą być podstawą wegetariańskiego obiadu lub dodatkiem do sosu mięsnego.Sposób przygotowania:
Następnie kalafiory kroimy na plastry o grubości około 3 cm. Na talerzu mieszamy olej z sosem Worcester oraz przyprawami. W mieszanką nacieramy plastry kalafiora.
Plastry kalafiora smażymy na patelni grillowej, grillu tradycyjnym lub grillu elektrycznym. Podajemy z ulubioną sałatką i purée ziemniaczanym z dodatkiem chrzanu.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.