Krążki kalmarowe w płatkach kukurydzianych
My Little Food SafariRodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): śródziemnomorska
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: gluten, jajka, cytrusy, pszenica, ryba i owoce morza
Składniki:
semolina - 0,5 szklanki
sól morska - 0,5 łyżeczki
papryka słodka - 0,5 łyżeczki
papryka ostra - 0,5 łyżeczki
czosnek granulowany - - 0,5 łyżeczki
pieprz kolorowy - trochę
płatki kukurydziane - 100 g
jajka - 3-4 szt.
olej rzepakowy do smażenia - trochę
do podania sos jogurtowy i cząstki cytryny -
Dodatkowe informacje:
Krążki kalmarowe panierowane w pokruszonych płatkach kukurydzianych są bardzo chrupiące i będą smakować każdemu. Kto jeszcze nie jadł polecam spróbować.Sposób przygotowania:
Krążki panierujemy w semolinie, rozmąconym jajku i pokruszonych płatkach kukurydzianych. Smażymy na rozgrzanym oleju.
Usmażone wykładamy na ręcznik papierowy, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Krążki podajemy z kawałkami cytryny i ulubionym sosem. Ja podałam z jogurtowym z dodatkiem koperku i czerwonego pieprzu.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.