Jajka przepiórcze w mięsnej otoczce
My Little Food SafariRodzaj posiłku: danie główne
Specjalne: gotuj w stylu eko
Zawiera: gluten, jajka, mięso, soja, orkisz, drób
Składniki:
jajka przepiórcze - 3 szt.
musztarda - 1 łyżka
otręby orkiszowe - 2-3 łyżki
posiekany koperek - trochę
szalotka - - 1 szt.
pieprz kolorowy - do smaku
sos Worcestershire - trochę
jaja przepiórcze - nadzienie - 5 szt.
otręby orkiszowe do obtoczenia - trochę
smalec gęsi do smażenia - trochę
Sposób przygotowania:
Mięso mieszamy z jajkami, musztardą, koperkiem, drobno posiekaną szalotką i otrębami. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sosem Worcestershire.
Zamrożone jajka przepiórcze chwilę trzymamy pod strumieniem gorącej wody, dzięki temu łatwo zdejmiemy skorupkę. Obieramy skorupki.
Jajka owijamy w mięso mielone. Obtaczamy w otrębach orkiszowych. Smażymy na głębokim tłuszczu, aż się zrumienią.
Tak przygotowane jaka przepiórcze podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.