![Kapuśniak z kimchi i chorizo](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2022-02/16119-photo-main.jpg)
Kapuśniak z kimchi i chorizo
![](/cache/a32x32/files/users/1963-avatar-1128085360.jpg)
Rodzaj posiłku: jednogarnkowe, zupa
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: nabiał, mięso, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
chorizo - 300 g
ziemniaki - 5-6 szt.
marchewki - 2 szt.
liście laurowe - 2 szt.
kwaśna wiejska śmietana - 200 g
sól morska - do smaku
pieprz kolorowy - do smaku
natka selera naciowego - trochę
Dodatkowe informacje:
Tradycyjny kapuśniak ugotowałam na hiszpańskiej kiełbasie chorizo i koreańskiej kiszonej kapuście pekińskiej (kimchi). Wyszła bardzo rozgrzewająca i pikantna zupa. Smakiem przypomina tradycyjny kapuśniak jednak dodatki chorizo i kimchi sprawiły, że jest bardziej pikantna i rozgrzewająca.Sposób przygotowania:
Dodajmy kimchi, gotujemy około 15 minut. Doprawiamy śmietaną, zagotowujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Posypujemy natką selera naciowego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.