Ekspresowe czekoladowe pralinki amarantusowe
My Little Food SafariRodzaj posiłku: desery
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: kakao
Składniki:
Dodatkowe informacje:
Amarantus znany jest również pod nazwą szarłat. Jest to zboże uprawiane od stuleci, znane na całym świecie, coraz częściej określane jest mianem zboża XXI wieku. Amarantus zdecydowanie przewyższa większość zbóż pod względem ilości zalet i właściwości prozdrowotnych. Jest on źródłem pełnowartościowego białka, zawiera też błonnik, a przy tym jest lekkostrawny. Dodatkowo jest on bogaty w wapń i żelazo. Ponadto amarantus nie zawiera glutenu, więc jest interesującą alternatywą dla osób cierpiących na celiakię.W tym przepisie użyłam ekspandowanego amarantusa i połączyłam go z kremem z gorzkiej czekolady, dzięki w prosty i szybki sposób uzyskałam pyszne pralinki czekoladowe.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.