Sałatka warstwowa z pieczarkami, rukolą, groszkiem, rzodkiewką i jajkami przepiórczymi
My Little Food SafariRodzaj posiłku: sałatki
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, jajka, cytrusy, nabiał krowi
Składniki:
sól morska - do smaku
pieprz kolorowy - do smaku
masło - 1 łyżeczka
sok z cytryny trochę
rukola - 80 g
jajek przepiórczych ugotowanych na twardo - 12 szt.
rzodkiewki - 1 pęk
szczypiorek - trochę
majonez - 5-6 łyżek
Sposób przygotowania:
Na dnie miski układamy warstwę rukoli. Na rukoli układamy przekrojone na pół ugotowane pieczarki. Na pieczarkach układamy warstwę z plasterków rzodkiewki. Układamy warstwę rukoli. Układamy warstwę jajek. Posypujemy zielonym groszkiem. Majonez przekładamy do worka cukierniczego i przy pomocy ozdobnej tylki wyciskamy na wierzchu sałatki. Posypujemy szczypiorkiem i rukolą. Smacznego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.