![Cukier malinowy](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2022-02/16181-photo-main.jpg)
Cukier malinowy
![](/cache/a32x32/files/users/1963-avatar-1128085360.jpg)
Rodzaj posiłku: przetwory
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: orzechy wszystkie, sezam, orzeszki ziemne
Składniki:
sok z żurawiny (sok 100% bez cukru) - 1 łyżka
Dodatkowe informacje:
Śliczny naturalnie, różowy cukier o pięknym smaku i pysznym aromacie malin może służyć jako dodatek do herbaty lub jako posypka do ciast i deserów.Sposób przygotowania:
Wysuszony cukier wsypujemy do słoika dodajemy liofilizowane maliny (połowę malin kruszymy na pył). Słoik zakręcamy, mocno potrząsamy, aż owoce wymieszają się z cukrem.
Cukier przechowujemy w suchym zaciemnionym miejscu. Używamy do herbaty, domowej lemoniady oraz kremów i deserów.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.