Polędwiczki z sarniny nadziewane kapustą kiszoną z imbirem
My Little Food SafariRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Zawiera: gluten, nabiał, mięso, soja, grzyby, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
przyprawy:
sól morska, pieprz kolorowy, gorczyca, brązowy cukier, ziarna kolendry, ziarna kminku, płatki suszonego czosnku, papryka słodka, ziele angielski, owoc jałowca, ziele angielskie, liść laurowy, rozmaryn - do smaku
suszony prawdziwek - trochę
masło - 1 łyżka
sos Worcestershire - do smaku
bulion z sarniny lub warzywny - 150 ml
nadzienie:
kiszona kapusta z dodatkiem świeżego imbiru
Sposób przygotowania:
W każdym kawałku mięsa robimy nacięcie na wylot. Obficie nadziewamy kapustą kiszoną. Mięso oprószamy przyprawami i obtaczamy w semolinie.
Podsmażamy na maśle ze wszystkich stron. Do podsmażonych polędwiczek wlewamy bulion i sos Worcestershire oraz jeśli nam zostało resztki nadzienia. Dusimy pod przykryciem około 20-30 minut. W razie potrzeby jeśli sos wyparuje można podlać trochę wody lub bulionu.
Gotowe roladki podajemy lekko polane sosem spod duszenia oraz ulubionymi dodatkami.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.