Grillowany camembert z sosem na bazie czerwonego wina i dżemu z owoców leśnych
My Little Food SafariRodzaj posiłku: z grilla
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, nabiał krowi
Składniki:
sos:
wytrawne czerwone wino - 250 ml
dodatkowo: czerwony pieprz ziarnisty - trochę
Dodatkowe informacje:
Niebanalne, a jednocześnie proste i pyszne danie z grilla. Kremowy rozpływający się serek camembert idealnie komponuje się ze smakiem wytrawnego czerwonego wina i owoców leśnych.Sposób przygotowania:
Czerwone wino wlewamy do rondelka i gotujemy do wyparowania alkoholu. Do wina dodajemy dżem i chwilę podgrzewamy. Mieszamy, aż wino i dżem się połączą. Przelewamy do sosjerki.
Camembert:
Serki kładziemy na rozgrzany grill i chwilę opiekamy z każdej strony. Serki przekładamy na talerze. Posypujemy rukolą. Polewamy sosem i posypujemy ziarenkami czerwonego pieprzu. Smacznego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.