![Pierś kurczaka marynowana w kwaśnej śmietanie](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2022-04/16346-photo-main.jpg)
Pierś kurczaka marynowana w kwaśnej śmietanie
![](/cache/a32x32/files/users/1963-avatar-1128085360.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Zawiera: gluten, nabiał, mięso, pszenica, drób, nabiał krowi
Składniki:
kwaśnej wiejskiej śmietany - 200 ml
semolina do panierowania - trochę
sól morska - do smaku
czosnek granulowany - trochę
cebula suszona - trochę
papryka ostra - trochę
pieprz kolorowy - trochę
masło klarowane do smażenia - trochę
dżem z chili - 2 łyżki
Sposób przygotowania:
Semolinę mieszamy z przyprawami. Mieszance panierujemy mięso. Smażymy na rumiany kolor na rozgrzanym maśle. Mięso po usmażeniu smarujemy dżemem z chili. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.