![Plastry schabu w glazurze na bazie pasty Harissa](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2022-03/16257-photo-main.jpg)
Plastry schabu w glazurze na bazie pasty Harissa
![](/cache/a32x32/files/users/1963-avatar-1128085360.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Specjalne: gotuj w stylu eko
Zawiera: miody, mięso, wieprzowina
Składniki:
glazura:
pasta Harrisa - 2 łyżeczki
ocet z białego wina - 1 łyżka
olej rzepakowy - 4 łyżki
Sposób przygotowania:
Składniki glazury mieszamy. W glazurze obtaczamy plastry mięsa. Odstawiamy na 20-30 minut do zamarynowania.
Plastry mięsa smażymy na rozgrzanej żeliwnej płycie lub patelni. Smażymy z obu stron przez 3-4 minuty. Po obróceniu mięso można dodatkowo posmarować pozostałą glazurą.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.