![Halibut pieczony na warzywach](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2022-02/16147-photo-main.jpg)
Halibut pieczony na warzywach
![](/cache/a32x32/files/users/1963-avatar-1128085360.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Użyte składniki: bezglutenowe, ryby i owoce morza
Zawiera: nabiał, strączkowe, cytrusy, nabiał krowi, ryba i owoce morza
Składniki:
halibut bez skóry i ości - 250 g
sól morska - do smaku
pieprz kolorowy -
cytryna - 1-2 plaster
masło - 1 łyżka
warzywa:
blanszowany topinambur, u mnie małe okrągłe korzenie - 200 g
ugotowany na parze karczoch pokrojony na kawałki - 1 szt.
blanszowane mini marchewki kilka
mini słodkie papryki - 2-3 szt.
cebula czerwona mała - 1 szt.
groszek cukrowy - kilka
gałązka pomidorków koktajlowych - kilka
boczniak - 1 szt.
olej rzepakowy - 1 łyżka
sól morska - do smaku
pieprz kolorowy - do smaku
natka pietruszki do posypania
Dodatkowe informacje:
Halibut to ryba o łagodnym i delikatnym smaku. Jest niskotłuszczowy oraz bogaty w kwasy tłuszczowe omega 3, witaminy z grupy B oraz białko. Ja zazwyczaj przygotowuje halibuta w prosty sposób, by cieszyć się jego naturalnym smakiem.Sposób przygotowania:
Porada: Porcję warzyw i ryby proponuję przygotować w małych naczyniach żaroodpornych np. małych patelniach żeliwnych wtedy można na nich zaserwować przygotowany posiłek.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.