Sałatka z sercami karczochów, grillowanym łososiem
My Little Food SafariRodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): śródziemnomorska
Użyte składniki: bezglutenowe, ryby i owoce morza
Zawiera: nabiał, cytrusy, nabiał krowi, ryba i owoce morza
Składniki:
obrane krewetki królewskie - 100 g
marynata:
sos chili - 1 łyżeczka
olej rzepakowy - 2 łyżki
Martini - 1 łyżka
sól morska - do smaku
pieprz kolorowy - do smaku
serce z karczochów - ugotowane - 2 szt.
mała czerwona cebula - 1 szt.
rukola - 80 g
sos jogurtowy:
jogurt naturalny - 100 g
sól ziołowa - do smaku
pieprz kolorowy - do smaku
czosnek - 1 ząbek
koperek - trochę
pietruszka - 1 szt.
szczypiorek - trochę
skórka i kilka kropli soku z cytryny
Dodatkowe informacje:
Na rukoli ułożyłam gorące krewetki, kawałki grillowanego łososia oraz kawałki serc karczochów. Całość polałam sosem ziołowym, a dla wzbogacenia tekstury o chrupkość posypałam ekologicznymi chipsami. Całość świetnie się komponuje i smakuje wybornie.Sposób przygotowania:
Serca karczochów kroimy w plasterki.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.