![Dzwonka halibuta w glazurze z chili, sosu sojowego i soku z pomarańczy](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2022-04/16359-photo-main.jpg)
Dzwonka halibuta w glazurze z chili, sosu sojowego i soku z pomarańczy
![](/cache/a32x32/files/users/1963-avatar-1128085360.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Użyte składniki: bezglutenowe, ryby i owoce morza
Zawiera: soja, cytrusy
Składniki:
glazura:
dżemu z chili - 2 łyżeczki
sosu sojowego - 100 ml
czosnek - 1 ząbek
imbir - 1-2 cm kawałek
pieprz kolorowy - do smaku
Dodatkowe informacje:
Mięso halibuta jest bardzo łagodne, wilgotne i lekko słodkawe w smaku. Surowe mięso powinno być prawie przezroczyste, a po ugotowaniu śnieżnobiałe, kruche i miękkie, ale nadal jędrne. Dzisiaj proponuję pieczonego halibuta w słodko-pikantnej glazurze.Sposób przygotowania:
Podajemy z pieczonymi ziemniakami warzywami polanymi sosem jogurtowym oraz świeżo wyciśniętym sokiem pomarańczowo-cytrynowym.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.