Całkiem inny sposób na jajka sadzone
My Little Food SafariRodzaj posiłku: śniadanie
Specjalne: Biominkowy przepis, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, żyto, nabiał krowi
Składniki:
do podania:
mini kromki pumpernikla - 2 szt.
talarki jaglano - kukurydziane - 2 szt.
awokado - 1 szt.
rzodkiewka - pęk
szczypiorek - trochę
radicchio - - 1 szt.
masło - trochę
sól morska ziołowa - do smaku
Dodatkowe informacje:
Dzięki zamrożeniu surowych jajek w całości, po rozmrożeniu żółtko pozostaje kremowe i nie rozlewa się, białko nie zmienia swojej struktury. Dzięki temu możemy przygotować jajko sadzone w całkiem nowym wydaniu. Tym razem użyłam jajek przepiórczych i podałam na mini kromkach pumpernikla oraz talarkach jaglano-kukurydzianych.Sposób przygotowania:
Zamarznięte jajka wyjmujemy z zamrażarki, obieramy ze skorupki po 15-30 minutach, aż trochę odmarzną i będzie to możliwe. Obrane jajka przekładamy do miseczki i czekamy, aż całkiem się rozmrożą. Gdy jajka rozmarzną oddzielamy białka od żółtek. Białka posypujemy solą ziołową, smażymy na rozgrzanym oleju.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.