Sałatka z wędzonym tuńczykiem i tropikalnymi owocami
My Little Food SafariRodzaj posiłku: lunchbox, sałatki, śniadanie
Użyte składniki: bezglutenowe, ryby i owoce morza
Zawiera: jajka, cytrusy, ryba i owoce morza
Składniki:
szalotka - 1 szt.
koperek - trochę
chili - do smaku
sok z połowy cytryny - 1/2 szt.
olej - 1 łyżka
rukola - 1 garść
mango - 1/4 szt.
papaja - 1/4 szt.
jajko - 1 szt.
pestki papaji - 1 łyżka
sól opcjonalnie - trochę
Sposób przygotowania:
Tuńczyka kroimy w cienkie płatki, skrapiamy obficie cytryną, olejem, posypujemy drobniutko posiekaną szalotką, koperkiem i chili.
Podanie:
Na talerzu układamy rukolę, następnie posypujemy pokrojonymi w drobniutką kostkę: mango, awokado i papają. Na takiej pierzynce wykładamy tuńczyka, razem sosem. Na wierzchu sałatki ostrożnie układamy jajko. Całość posypujemy nasionkami papai.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.