Zupa z kolorowych słodkich papryk
My Little Food SafariRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): śródziemnomorska
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: nabiał, nabiał krowi, ryba i owoce morza
Składniki:
mała cebula - 1 szt.
czosnek - 1 ząbek
masło - 1 łyżka
ryż - 100 g
bulion warzywny / drobiowy lub woda
kwaśna wiejska śmietana - 200 ml
natka pietruszki, koperek - trochę
sól ziołowa - do smaku
roztarte ziele angielskie - kilka
curry - 1/2 łyżki
liść laurowy - kilka
na każdą porcję:
obrane krewetki królewskie - 6 szt.
olej rzepakowy - 2 łyżki
sos chili - 1/2 łyżeczki
Sposób przygotowania:
Krewetki nadziewamy na wykałaczki smarujemy olejem wymieszanym z sosem chili. Grillujemy, aż krewetki zmienią kolor.
Zupę podajemy z szaszłykiem z krewetek.
Propozycja: Zamiast krewetek zupę można podać z szaszłykiem drobiowym, też będzie dobrze smakować i ładnie wyglądać.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.