![Maślany młody kalafior](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2022-03/16222-photo-main.jpg)
Maślany młody kalafior
![](/cache/a32x32/files/users/1963-avatar-1128085360.jpg)
Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, nabiał krowi
Składniki:
mini marchewki - 10-12 szt.
sól morska - do smaku
Sposób przygotowania:
Osuszonego kalafiora dokładnie nacieramy masłem, a następnie oprószamy solą morską. Kalafior oraz marchewki układamy w parowarze. Ja parowałam 25 minut - chciałam, aby kalafior był miękki nie tylko zblanszowany. Uwaga: długość gotowania oczywiście zależy od wielkości kalafiora oraz tego jaki stopień ugotowania preferujemy.
Główkę przełożyłam na półmisek dookoła ułożyłam marchewki i podałam do obiadu. Można również całość dodatkowo polać bułką tartą zrumienioną na maśle.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.