Bukiecik z faszerowanych jajek przepiórczych
My Little Food SafariRodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Użyte składniki: bezglutenowe, ryby i owoce morza
Zawiera: jajka, cytrusy, ryba i owoce morza
Składniki:
sok z buraka - 200 ml
wędzonego łososia - 100 g
koperek - 1 pęk
listki młodego szpinaku - kilka
sok z cytryny - trochę
kolorowy pieprz - trochę
do dekoracji: 5-6 rzodkiewek, koperek, młode listki szpinaku, czerwony pieprz
Sposób przygotowania:
Jajka kroimy na pół. Żółtka wyjmujemy i przekładamy do miski. Białka układamy na mini paterach.
Do żółtek dodajemy drobno posiekany koperek, szpinak i łososia. Skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy pieprzem. Dodajemy majonez, mieszamy. Nadzienie przekładamy do worka cukierniczego i napełniamy połówki jajek.
Rzodkiewki kroimy na bardzo cienkie plasterki przy pomocy mandoliny. Plasterki kroimy na pół i układamy różyczki na jajkach. Między jajka wkładamy koperek i listki szpinaku. Posypujemy ziarenkami czerwonego pieprzu. Smacznego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.