![Jajko przepiórcze w awokado](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2022-03/16251-photo-main.jpg)
Jajko przepiórcze w awokado
![](/cache/a32x32/files/users/1963-avatar-1128085360.jpg)
Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski, śniadanie
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: jajka, cytrusy, ryba i owoce morza
Składniki:
awokado - 2 szt.
wędzony łosoś z - 100 g
koperek - trochę
sól morska - trochę
pieprz kolorowy - trochę
Sposób przygotowania:
Zamarznięte jajka wyjmujemy z zamrażarki, obieramy ze skorupki po 15-30 minutach, aż trochę odmarzną i będzie to możliwe. Obrane jajka przekładamy do miseczki i czekamy, aż całkiem się rozmrożą.
Awokado kroimy na pół. W każdą połówkę awokado wlewamy trochę białka. Posypujemy solą i pieprzem. Pieczemy w 200°C przez 10 minut. Na podpieczonym awokado układamy żółtko, kawałki łososia i koperek. Całość skrapiamy sokiem z cytryny. Ja dodatkowo do awokado podałam podpieczone pomidorki i mini krakersy.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.