Jajko przepiórcze w awokado
My Little Food SafariRodzaj posiłku: przystawki i przekąski, śniadanie
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: jajka, cytrusy, ryba i owoce morza
Składniki:
awokado - 2 szt.
wędzony łosoś z - 100 g
koperek - trochę
sól morska - trochę
pieprz kolorowy - trochę
Sposób przygotowania:
Zamarznięte jajka wyjmujemy z zamrażarki, obieramy ze skorupki po 15-30 minutach, aż trochę odmarzną i będzie to możliwe. Obrane jajka przekładamy do miseczki i czekamy, aż całkiem się rozmrożą.
Awokado kroimy na pół. W każdą połówkę awokado wlewamy trochę białka. Posypujemy solą i pieprzem. Pieczemy w 200°C przez 10 minut. Na podpieczonym awokado układamy żółtko, kawałki łososia i koperek. Całość skrapiamy sokiem z cytryny. Ja dodatkowo do awokado podałam podpieczone pomidorki i mini krakersy.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.