Świąteczne naleśniki z mieszanką wigilijną i sosem makowym
Magdalena Nagler - foodmaniaRodzaj posiłku: desery, śniadanie
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, cytrusy, orzeszki ziemne, orkisz, nabiał krowi
Składniki:
Naleśniki: mleko - 1/2 szklanki
Naleśniki: sól - 1 szczypta
Naleśniki: mąka kukurydziana - 3 łyżki
Naleśniki: mąka orkiszowa - 5 łyżek
Farsz: kasza jaglana - 100 g
Farsz: syrop z agawy - 1 łyżka
Farsz: mieszanka wigilijna - 150 g
Sos: mak - 2 łyżeczki
Sos: masło orzechowe - 2 łyżeczki
Sos: sok z cytryny - 1 szt.
Sos: sok pomarańczowy - 3 łyżki
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.