Naleśniki z sosem paprykowym i olejem z ostropestu
Magdalena Nagler - foodmaniaRodzaj posiłku: lunchbox, przystawki i przekąski
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko, Sylwester
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, jajka, drożdże, nabiał krowi
Składniki:
mąka teff - 4 łyżki
mąka ryżowa - 3 łyżki
mąka gryczana - 2 łyżki
jajka - 3 szt.
mleko - 1/2 szklanki
sól himalajska - 1 szczypta
sos:
czerwona papryka - 5 szt.
passata pomidorowa - 200 g
czosnek - 3 ząbki
natka pietruszki - trochę
tymianek - 1 szczypta
pieprz mielony - 1 szczypta
sól himalajska - 1 szczypta
dodatki:
olej z ostropestu - 3 łyżeczki
płatki drożdżowe - 5 łyżeczek
furikake - 3 łyżeczki
natka pietruszki trochę
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.