
Naleśniki z sosem paprykowym i olejem z ostropestu

Rodzaj posiłku: lunchbox, przystawki i przekąski
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko, Sylwester
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, nabiał krowi
Składniki:
naleśniki: mąka ryżowa - 3 łyżki
naleśniki: mąka gryczana - 2 łyżki
naleśniki: jajka - 3 szt.
naleśniki: mleko - 1/2 szklanki
naleśniki: sól himalajska - 1 szczypta
sos: czerwone papryki - 6 szt.
sos: passata pomidorowa - 200 g
sos: czosnek - 3 ząbki
sos: natka pietruszki - trochę
sos: tymianek - 1 szczypta
sos: pieprz mielony - 1 szczypta
sos: sól himalajska - 1 szczypta
dodatki: olej z ostropestu - 3 łyżeczki
dodatki: płatki drożdżowe - 5 łyżeczek
dodatki: furikake - 3 łyżeczki
dodatki: natka pietruszki - trochę
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.