Sałatka z kaszą orkiszową i sosem tahini
Magdalena Nagler - foodmaniaRodzaj posiłku: lunchbox, przystawki i przekąski, sałatki
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki: wegańskie, wegetariańskie
Zawiera: gluten, strączkowe, sezam, cytrusy, orkisz
Składniki:
szpinak - 200 g
pomidorki koktajlowe - 500 g
ogórki w zalewie curry - 1 słoik
cebula - 1 szt.
kukurydza (konserwowa lub ugotowana) - 240 g
ciecierzyca (konserwowa lub ugotowana) - 330 g
awokado - 1 szt.
tahini - 2 łyżki
ocet - 1 łyżka
woda - 2 łyżki
czosnek granulowany - 1 łyżeczka
sól - 1 łyżeczka
pieprz mielony - 1/2 łyżeczki
cytryna - 1 szt.
pestki dyni - trochę
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.