Kotleciki z ciecierzycy na sałatce z kuskusem
Magdalena Nagler - foodmaniaRodzaj posiłku: danie główne, lunchbox
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, wegetariańskie
Zawiera: strączkowe, sezam, cytrusy
Składniki:
kotleciki: bulion warzywny - 1/2 szklanki
kotleciki: świeża pietruszka - 1/2 pęku
kotleciki: tahini - 1 łyżka
kotleciki: czosnek - 3 ząbki
kotleciki: mąka z grochu - 4 łyżki
kotleciki: curry - 1 łyżeczka
kotleciki: papryka słodka - 1 łyżeczka
kotleciki: sól himalajska - 1/2 łyżeczki
sałatka: kuskus - 300 g
sałatka: pomidory - 3 szt.
sałatka: świeża pietruszka - 1 garść
sałatka: świeża mięta - 1 garść
sałatka: mała czerwona cebula - 1 szt.
sałatka: cytryna - 1 szt.
sałatka: papryka ostra - 1 szczypta
sałatka: curry - 1 szczypta
sałatka: czosnek - 1/2 łyżeczki
sałatka: sól himalajska - 1 szczypta
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.