Naleśniki z farszem a'la meksykańskim
Magdalena Nagler - foodmaniaRodzaj posiłku: danie główne, lunchbox
Kuchnia (region): meksykańska
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko, Sylwester
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, jajka, orzechy wszystkie, soja, strączkowe, pszenica
Składniki:
mąka pszenna pełnoziarsnista - 150 g
jajo - 3 szt.
napój migdałowy - 500 ml
oliwa - 1 łyżka
cebula - 1 szt.
papryka żółta - 1 szt.
papryka czerwona - 1 szt.
tofu wędzone - 180 g
czerwona fasola konserwowa - 250 g
koncentrat pomidorowy - 100 g
pomidory z puszki - 350 g
majonez wegański - 90 g
pestki dyni - 1 łyżka
sól - 2 łyżeczki
papryka mielona słodka - 1 łyżeczka
papryka mielona ostra - 1/2 łyżeczki
bazylia - 1 łyżeczka
czosnek granulowany - 2 łyżeczki
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.