Wegetariański bezglutenowy żurek
Magdalena Nagler - foodmaniaRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko, Wielkanoc
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: jajka, strączkowe
Składniki:
ziemniaki (małe) - 12 szt.
jajka - 6 szt.
biała fasola (ugotowana lub konserwowa) - 240 g
czoosnek - 3 ząbki
natka pietruszki - trochę
sól - 1 łyżeczka
pieprz - 1/2 łyżeczki
majeranek - 1 łyżeczka
Dodatkowe informacje:
Wegetariańska i bezglutenowa wersja żurku dla wymagających :)Sposób przygotowania:
Jaja ugotować lekko twarde ok 5 minut od momentu zagotowania. Obrać ze skorupki, przekroić na pół.
Fasolkę ze słoiczka wystarczy przepłukać na sicie i odsączyć. Fasolę (suche ziarna), namoczyć na ok. 12 godz. następnie ugotować w świeżej wodzie, pod konieć gotowania posolić.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.