Warzywny krem z nerkowcami i topinamburem
Magdalena Nagler - foodmaniaRodzaj posiłku: lunchbox, przystawki i przekąski, zupa
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: orzechy wszystkie, sezam
Składniki:
mała dynia - 1 szt.
passata pomidorowa - 400 g
bulion warzywny - 1,5 szklanki
cebula czerwona - 1 szt.
czosnek - 3 ząbki
olej sezamowy - 2 łyżki
koperek świeży - trochę
topinambur suszony - 1 garść
sól himalajska - 1 szczypta
kurkuma - 1 szczypta
imbir - 1 szczypta
lubczyk - 1 szczypta
papryka słodka - 1 szczypta
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.