Wegańskie chili con carne
Magdalena Nagler - foodmaniaRodzaj posiłku: danie główne, lunchbox
Specjalne: dla dzieci, Sylwester
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie,
Zawiera: gluten, soja, strączkowe, sezam, pszenica
Składniki:
fasola czerwona (ugotowana lub konserwowa) - 960 g
passata pomidorowa - 690 g
czerwona cebula - 2 szt.
czerwona papryka - 2 szt.
marchew - 2 szt.
ocet balsamiczny - 1 łyżeczka
syrop z agawy - 1 łyżeczka
sezam - 3 łyżeczki
oliwa - 1 łyżka
sos sojowy - 1 łyżeczka
kumin - 1 szczypta
kolendra - 1 szczypta
papryka słodka - 1 szczypta
papryka ostra - 1 szczypta
cynamon - 1 szczypta
pieprz - 1 szczypta
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.