Naleśniki z farszem sojowym
Magdalena Nagler - foodmaniaRodzaj posiłku: danie główne, lunchbox
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko, Sylwester
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: soja, strączkowe
Składniki:
ciepła woda - 3 łyżki
len mielony - 1 łyżka
mąka gryczana - 1 szklanka
mąka ryżowa - 3 łyżki
mleko jaglane - 2 szklanki
sól himalajska - 1 szczypta
Farsz:
granulat sojowy - 150 g
papryka czerwona - 2 szt.
czerwona cebula - 1 szt.
olej ryżowy - 1 łyżka
świeży koperek - 1 pęk
passata pomidorowa - 1 szklanka
szpinak - 5 garści
przyprawa do kurczaka - 1 łyżeczka
sos sojowy - trochę
papryka wędzona - 1 szczypta
Do podania: awokado
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.