![Pasztet z żurawiną](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2013-09/101_1759-300x300.jpg)
Pasztet z żurawiną
![](/cache/a32x32/files/users/batongwse2.jpg)
Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: Sylwester, Wielkanoc
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, mięso, drożdże, pszenica, drób, nabiał krowi
Składniki:
tylne ćwiartki z kurczaka - 2 szt.
cebula - 1 szt.
marchewka - 1 szt.
pietruszka - 1 szt.
masło - 1 łyżka
ziele angielskie kilkanaście
liść laurowy kilka listków
pieprz czarny trochę
pieprz ziołowy trochę
gałka muszkatałowa trochę
majeranek trochę
żurawina słodzona cukrem trzcinowym BIO - 100 g
bułka - 1 szt.
jaja ekologiczne BIO - 2 szt.
Dodatkowe informacje:
Pasztet podajemy pokrojony w plastry. Idealnie pasuje do ciemnego, pełnoziarnistego chleba na zakwasie.Autor przepisu: Ewa Przekop.
Przepis dodany w ramach Konkursu Bakaliowego Bio Planet.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.