Kruszonka śliwkowa z orzechami
gotujwstylueko.plRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, nabiał, orzechy wszystkie, pszenica, owies, nabiał krowi
Składniki:
cukier trzcinowy BIO - 4 łyżeczki
mąka ziemniaczana - 1 łyżka
mąka pszenna razowa BIO - 35 g
orzechy włoskie BIO - 1 g
masło - 35 g
likier migdałowy - 1 łyżka
Dodatkowe informacje:
Kruszonkę podajemy na ciepło, na przykład z gałką lodów.Autor przepisu: Karolina Barcicka.
Przepis dodany w ramach Konkursu Bakaliowego Bio Planet.
Sposób przygotowania:
Mąkę razową i płatki mieszamy w misce. Dodajemy zimne masło i wyrabiamy palcami, aż powstaną grudki. Dodajemy pozostały cukier i posiekane orzechy. Posypujemy kruszonką owoce.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.