Ciasto czekoladowe z kremem kawowym i malinami
gotujwstylueko.plRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: Sylwester
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, kakao, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
masło - 200 g
cukier trzcinowy BIO - 100 g
cukier muscovado - 100 g
jajka BIO - 3 szt.
kakao - 3 łyżki
soda oczyszczona - 1 łyżeczka
mascarpone - 300 g
śmietana kremówka - 200 ml
cukier waniliowy - 80 g
kawa espresso - 2 łyżki
amaretto - 2 łyżki
maliny - 4 garści
Dodatkowe informacje:
Podawać po schłodzeniu w lodówce przez minimum 3 godziny.Autor przepisu: Agnieszka Szydłowska.
Przepis dodany w ramach Konkursu Bakaliowego Bio Planet.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.